Powered By Blogger

wtorek, 6 czerwca 2017

Zabielana koperkowa

Sezon na koperek z własnego ogródka w pełni, więc dzisiaj na stole gości u mnie zabielana zupa koperkowa na bulionie warzywnym.
Zapach- zniewalający!


Składniki:
a) bulion  >>KLIK<<
b) zupa właściwa
  • 3-4 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
  • 4 pęczki koperku
  • śmietana 30%
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowany bulion odcedzam, warzywa kroję: marchew w kostkę, pietruszkę w połówki plastrów, a seler w kostkę i dodaję z powrotem do bulionu.  Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie. Koper myję, drobno siekam i przesmażam około 2-3 minut na rozgrzanym maśle. Ugotowane i odcedzone ziemniaki wraz z koprem dodaję do zupy, całość gotuję około 5-ciu minut. Zupę zabielam, doprawiam do smaku i gotowe.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz