Powered By Blogger

środa, 1 lutego 2017

Bulion warzywny




Składniki na bulion:

  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1/4 selera
  • kawałek pora średniej wielkości
  • 2-3 liście kapusty (u mnie- włoska)
  • 1 opalona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 suszone grzybki
  • ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
  • tymianek, estragon

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie obieramy, przekładamy do garnka, dodajemy pora, kapustę, grzybki suszone, ząbek czosnku, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, tymianek i estragon i zalewamy około 1,5 litra wody. Gotujemy na małym ogniu około 50 minut. Gotowy bulion przecedzamy przez sitko.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz