Bitki:
- - 400 g ligawy pokrojonej na plastry i rozbitej (nie za mocno)
- - 4 świeże borowiki pokrojone w kostkę
- - świeży rozmaryn (4 listki)
- - 1 cebula pokrojona w kostkę
- - 2 ząbki czosnku
- - liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sos sojowy (jasny)
Wykonanie:
Bitki obsmażam na złoto na suchej patelni i przekładam do garnka. Dodaję pozostałe składniki i duszę około 40 minut pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągam je na talerz, a sos redukuję.
Kopytka:
- - ugotowane ziemniaki- użyłam czterech sztuk
- - 2 ugotowane buraki- średniej wielkości
- - mąka- ile ciasto przyjmie
- - jajko
- - sól
Ziemniaki wraz z burakami zmełłam w maszynce na małych oczkach. Później do masy dodałam mąkę, jajko, uformowałam kopytka i do garnka z wrzącą wodą. Gotowałam 2 minuty od wypłynięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz