Składniki na 6-7 naleśników:
- 100 g mąki ryżowej
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 2 łyżeczki oliwy
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę za pomocą trzepaczki i odstawiam na około 15 minut, by ciasto "odpoczęło".
Składniki na avocadellę:
- 2 mocno dojrzałe avocado
- 2 mocno dojrzałe banany
- 4-5 łyżek prawdziwego kakao (u mnie- Deco Moreno)
Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie- truskawki)
1. Avocado obieram, wyciągam pestkę i kroję na mniejsze kawałki. Banana obieram i również kroję.
2. Owoce umieszczam w misce, blenderuję. Ja osobiście nigdy nie blenderuję na idealnie gładką masę.
3. Do masy dodaję kakao, dokładnie mieszam i przekładam do miseczki.
4. Naleśniki smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
5. Usmażone naleśniki smaruję moją "nutellą", kładę pokrojone w plastry truskawki i zwijam w tzw. "chusteczkę".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz