Powered By Blogger

czwartek, 2 lutego 2017

Naleśniki ryżowe z avocadellą i truskawkami




Składniki na 6-7 naleśników:

  • 100 g mąki ryżowej
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki oliwy
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę za pomocą trzepaczki i odstawiam na około 15 minut, by ciasto "odpoczęło".






Składniki na avocadellę:
  • 2 mocno dojrzałe avocado
  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 4-5 łyżek prawdziwego kakao (u mnie- Deco Moreno)

Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie- truskawki)



1. Avocado obieram, wyciągam pestkę i kroję na mniejsze kawałki. Banana obieram i również kroję.





2. Owoce umieszczam w misce, blenderuję. Ja osobiście nigdy nie blenderuję na idealnie gładką masę.






3. Do masy dodaję kakao, dokładnie mieszam i przekładam do miseczki.




4. Naleśniki smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.





5. Usmażone naleśniki smaruję moją "nutellą", kładę pokrojone w plastry truskawki i zwijam w tzw. "chusteczkę".




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz