Coleslaw:
- ćwiartka małej kapusty
- 1-2 marchewki
- 1 cebula
- sól, pieprz,
- ocet jabłkowy do smaku
- jogurt grecki
Kapustę drobno szatkuje, marchewkę ścieram na małych oczkach, cebula w kostkę. Wszystko ze sobą łącze i na 1-2 godz do lodówki.
Karkówka: (2 porcje)
- 2 plastry karkówki
- ćwiartka cebuli pokrojonej w kostkę
- sól, pieprz
- liść laurowy, ziele angielskie
Mięso rozbijam, oprószam solą i pieprzem z dwóch stron i smażę na suchej patelni. Obsmażone mięso przekładam do misy Multicookera, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, cebulę, podlewam delikatnie wodą i ustawiam program "Duszenie", czas 8 godzin.
Karkówkę podaję z kluskami śląskimi, na które przepis znajdziecie >> TUTAJ <<
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz