- 2 kotlety schabowe
- mączka borowikowa (suszone borowiki zmełłam w maszynce na małych oczkach)
- 2 jajka
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierowania
- smalec do smażenia
Kotlety rozbijam, z obydwu stron oprószam solą i pieprzem. Mączkę borowikową mieszam z bułką tartą.
Jaja rozkłócam. Kotlety obtaczam w jajku, a następnie w bułce i smażę na gorącym smalcu na małym ogniu, aż będą złote.
Purchawkowa mizeria:
- 1 duży ogórek wężowy
- śmietana
- 1 łyżeczka octu ryżowego
sól, pieprz, koperek
Ogórka myję, obieram i kroję na plastry. Przekładam do miseczki, dodaję ocet i sól i pozostawiam na 10 minut. Po tym czasie z ogórków odlewam wodę, dodaję pieprz, koper, śmietanę i wszystko dokładnie mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz