Dzień dobry wszystkim w ten słoneczny dzień!
:-)
Zapraszam na krokiety z mięsem indyczym, pieczarkami, serem i kolendrą
;-)

Zapraszam na krokiety z mięsem indyczym, pieczarkami, serem i kolendrą

Ciasto naleśnikowe idealne do krokietów (10 szt.) :
- 380 ml mleka
- 150 g mąki
- 3 jaja
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
Z podanych składników robię ciasto i odkładam je na 15 minut. Do smażenia naleśników nie używam już oleju, bo jest w cieście.
;-)

Nadzienie:
- zmielony filet z indyka (u mnie- nieduży, niewiele ponad 400 g)
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- około 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
- 150 g startego sera (u mnie- mozzarella)
- 1 łyżka masła klarowanego
- świeża kolendra posiekana
- sól, pieprz
Cebulę wraz z pieczarkami smażę na maśle, następnie dodaję mięso i całość przesmażam, aż mięso będzie gotowe.
Farsz studzę, dodaję do niego ser, kolendrę, doprawiam do smaku.
Na naleśniku rozkładam farsz, zwijam krokieta, panieruję jajko-bułka tarta i smażę na maśle klarowanym.
Farsz studzę, dodaję do niego ser, kolendrę, doprawiam do smaku.
Na naleśniku rozkładam farsz, zwijam krokieta, panieruję jajko-bułka tarta i smażę na maśle klarowanym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz