Powered By Blogger

środa, 29 marca 2017

Krokiety z mięsem indyczym, pieczarkami, serem i kolendrą ;-)

Dzień dobry wszystkim w ten słoneczny dzień! :-)
Zapraszam na krokiety z mięsem indyczym, pieczarkami, serem i kolendrą ;-)

Ciasto naleśnikowe idealne do krokietów (10 szt.) :
  • 380 ml mleka
  • 150 g mąki
  • 3 jaja
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju

Z podanych składników robię ciasto i odkładam je na 15 minut. Do smażenia naleśników nie używam już oleju, bo jest w cieście. ;-)

Nadzienie:
  • zmielony filet z indyka (u mnie- nieduży, niewiele ponad 400 g)
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • około 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 150 g startego sera (u mnie- mozzarella)
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • świeża kolendra posiekana 
  • sól, pieprz

Cebulę wraz z pieczarkami smażę na maśle, następnie dodaję mięso i całość przesmażam, aż mięso będzie gotowe.
Farsz studzę, dodaję do niego ser, kolendrę, doprawiam do smaku.
Na naleśniku rozkładam farsz, zwijam krokieta, panieruję jajko-bułka tarta i smażę na maśle klarowanym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz