Powered By Blogger

czwartek, 16 lutego 2017

Racuchy drożdżowe z malinami, jogurtem greckim i syropem klonowym



Składniki na racuchy (na około 12 szt.)
2 szkl mąki (u mnie- kokosowa)
10 g drożdży
1 szkl mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli
spray do smażenia


Mleko podgrzewam, w 1/4 szkl mleka rozpuszczam drożdże, dodaję cukier i 2 łyżeczki mąki. Rozczyn zostawiam na około 10 minut, aż podwoi swoją objętość. Mąkę przesiewam do miski, dodaję sól, resztę mleka i rozczyn. Składniki dokładnie łączę łyżką drewnianą, a następnie wyrabiam ręką około 15 minut, aż zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Miskę z ciastem nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 45 minut.Racuchy smażę na sprayu do smażenia 0 kcal (nadmienię, że taka puszka sprayu wystarcza na około 500 użyć), który można kupić >> TUTAJ <<




Racuchy podaję z jogurtem greckim, malinami i syropem klonowym :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz